Hjelp kundene dine med å oppdage kraften i Power Platform

 
 

Modern Workplace
28 apr 22 Author: Björn Raunio

Hege Strand er Business Development Manager hos TD SYNNEX. Hun hjelper til med å avmystifisere Power Platform og tipser om hvordan partnere kan komme i gang med å selge det.

Først av alt, hva er egentlig Power Platform?

Power Platform er et paraplynavn for fire tjenester som hjelper bedrifter med å automatisere og effektivisere prosessene sine med et minimum av sitt eget utviklingsarbeid.

Tjenesten Power Apps  er et verktøy som gjør det mulig å bygge apper og portaler for noen med svært liten erfaring fra det.

Power Automate-tjenesten ble tidligere kalt Microsoft Flow og handler om å opprette automatiserte flyt som utløses av en bestemt hendelse og analysere prosesser med kunstig intelligens, slik at de kan optimaliseres.

– Videre finnes tjenesten Power BI – som gjør det mulig å analysere data du allerede harog få innsikt i for eksempel salg eller prosesser. På et mer avansert nivå er det også mulig å koble til AI-funksjonalitet som ser hvordan ulike typer data korrelerer med hverandre.

Til slutt er den fjerde tjenesten Power Virtual Agents – som lar selskaper lage roboter av forskjellige slag, for eksempel til å svare på spørsmål i kundeservicechatter eller intern støtte i Teams.  Robotene lærer og kan svare på flere spørsmål over tid.

Hva betyr det at det er en plattform?

– Plattformen er en kombinasjon av alle de fire tjenestene. Hver tjeneste fungerer også separat og du trenger ikke å jobbe med alle, men de kan vanligvis kombineres med gode resultater. Du kan for eksempel bygge en app med Power Apps og legge til en automatisert flyt med Power Automate. I tillegg er det mange ferdige integrasjoner og plattformen er svært kompatibel med Microsofts andre plattformer og verktøy, for eksempel Dynamics, Office 365, Azure og så videre.

Hva er den største fordelen med Power Platform for bedrifter?

– Det har et stort potensial for å effektivisere arbeidet og bidra til å automatisere kjedelige, repeterende oppgaver og prosesser uten mye utviklingsarbeid. Siden lite eller ingen kode brukes, kan de som selv er i prosessene ofte lage verktøyene de trenger for å effektivisere.  Ellers kan de få hjelp fra noen som ikke trenger å ha mye kodingsferdigheter.  Det er en slags demokratisering av IT-miljøet som gir økt effektivitet til en lavere kostnad for IT-utvikling.  Ifølge estimater vil 60 prosent av alle applikasjoner være i lavkodesegmentet innen 2024.

Og hvordan skal partnere selge dette?

– I tillegg til lisensdelen av selve avtalen, er det flere måter for en partner å jobbe med Power Platform på. Det er mulig å lære opp kunder til å gi dem en slags grunnleggende kompetanse og deretter som partner for å bistå med støtte. Eller partneren går inn og prosjektleder utviklingen, hjelper kunden med å undersøke hva som kan gjøres og med å bygge en løsning.  TD SYNNEX har også et partnertilbud i samarbeid med spesialistene hos Hikari, der de på vegne av partneren bidrar til å utvikle en løsning for partnerens kunde.  I denne ordningen opprettholder partneren helt sitt kundeforhold.  Dette vil bli bygget på med ytterligere tilbud fremover.

– I motsetning til tradisjonell koding trenger du ikke å bruke så mye tid på å lage en sikker plattform og hardtslående kode. Basen er allerede lagt og kruttet kan settes i å utvikle effektiviteten til kundens virksomhet. Samtidig begrenser plattformen ikke utviklingsarbeidet, mer avanserte løsninger kan bygges opp hvis du ser behov for dette.

– En annen måte for partneren å tjene penger på plattformen på, er å ta vare på den overordnede ledelsen. Microsoft har bakt inn sikkerhet når det gjelder identitetskontroll, samsvar og så videre, men som IT-partner kan du for eksempel bidra med hvordan tillatelser bør begrenses eller bidra til å holde oversikt over hva som allerede er utviklet i kundens organisasjon for å unngå duplisering.

Hvordan kommer du best i gang som partner?

– Det handler mye om å identifisere problemer med kunden der Power Platform kan utgjøre en stor forskjell. Hvilke av de fire tjenestene du kommer inn med, avhenger litt av hva profilen din er og hva du allerede gjør for den aktuelle kunden.  Man trenger ikke å starte veldig stort, men helst med et lite, mer effektivt prosjekt. Bare en kommer i gang, innser kunden potensialet. Det eskalerer vanligvis ganske raskt og fører til mer virksomhet. Uansett hvilken tjeneste i plattformen du starter med, har de andre delene av den en tendens til å være relevante før eller senere.

Med dette skjemaet kan du som partner komme i gang med å identifisere muligheter hos kunden: Vurdering  av beredskap for Power Platform (office.com)

Hva kan TD SYNNEX bidra med?

– Hvis du som partner har interesse av eller en ide om Power Platform, er det bare å kontakte meg, så tar vi det videre.  Vi kan bidra til å identifisere de klassiske utfordringene til kunder som gjør dette interessant for dem.  Hikari fungerer også som vårt kompetansesenter, slik at partnere kan henvende seg til oss med tekniske spørsmål.  Hvis det er interessant, kan vi også lære opp konsulenter gjennom TD SYNNEX Academy slik at de blir sertifisert i Power Platform. I utgangspunktet er vi veldig åpne, så bare gi oss beskjed!

Kontakt hege.strand@techdata.com eller +47 959 64 752